1396/11/17 سه‌شنبه

رئیس اداره ترویج و جلب مشارکت سازمان چای کشور:

آینده صنعت چای منوط به عبرت گرفتن از گذشته این صنعت و اتخاذ سیاستی درست برای آن است

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارائی گیلان، نشست "بررسی سیاست‌های دولت در قبال چای، قبل و بعد از انقلاب" از سلسله نشست های مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی با حضور رئیس اداره ترویج و جلب مشارکت سازمان چای کشور برگزار شد.
در این نشست سید محسن سنجری به تاریخچه چای در ایران پرداخت و با اشاره به فراز و نشیب هایی که صنعت چای طی بیش از یکصد سال پیش از سر گذرانده اظهار کرد: برای آینده صنعت چای باید از گذشته عبرت گرفت.
وی با بیان اینکه بیشتر چای ایران در زمان قاجار از طریق روسیه و گرجستان وارد کشور می‌شد گفت: مظفرالدین شاه بانی کشت چای در کشور بود و سرکنسولی انگلیس نیز سبب ورود چای به گیلان شد.
رئیس اداره ترویج و جلب مشارکت سازمان چای کشور با اشاره به تاسیس موسسه چایکاری لاهیجان در سال 1305 شمسی افزود: دولت، فردی به نام "کاشف السلطنه" را برای آوردن تجهیزات و کارشناسان کشت چای به چین فرستاد.
وی تصریح کرد: احیا و نجات صنعت چای منوط به درک واقعیت های موجود در این صنعت است که باید با سیاست گزاری درست و داشتن نقشه راه درست اقدام کرد.
رئیس اداره ترویج و جلب مشارکت سازمان چای کشور با بیان اینکه طی سال های متمادی طرح های متنوعی برای صنعت چای نوشته شده گفت: همه این طرح ها مورد مطالعه قرار گرفته و باید طرحی را تدوین کرد که در آن منافع همه طرفین اعم از چایکار، دولت، کارخانه دار، تجار و همینطور مصرف کنندگان جلب شود.
سنجری تصریح کرد: در همه طرح ها دو نقطه اشتراک وجود دارد. اول اینکه حدود و قصور حضور دولت در صنعت چای باید معلوم و مشخص باشد و دوم بحث فروش چای خشک داخلی است.
وی ادامه داد: در کشوری مانند هندوستان، صنعت چای دومین صنعت اشتغالزای کشور است.
این کارشناس حوزه چای با بیان اینکه مشکل چای، مشکل فنی است گفت: صنعت چای نیازمند حضور متخصصان این حوزه و همینطور در آموزش چایکاران و بسیاری مسائل فنی دیگر است اما این صنعت هم اکنون در احاطه مسائل غیرفنی در حال غرق شدن است.
سنجری همچنین با انتقاد از برخی سیاست های دولت در حوزه صنعت چای تاکید کرد: آسیب شناسی از سیاست هایی که چای را به مرحله از بین رفتن باغات چای رسانده و صنعت چای را برای چایکار و کارخانه دار بدون صرفه کرده است، می تواند نگاه جدید برای احیای این صنعت را پیش رو بگذارد.
در ادامه این نشست، بخش پرسش و پاسخ برگزار شد. پاک سرشت عضو انجمن تسهیل گری سرمایه گذاری گیلان درباره تاثیر تصمیمات سازمان چای و کارشناسان آن در احیای این صنعت پرسید. سنجری در پاسخ به وی اظهار کرد: متاسفانه تصمیمات برای چای خارج از گیلان اتخاذ می شود.
وی تصریح کرد: نباید تنوع محصولات از چای باعث شود که اصل نوشیدن چای زیرسوال برود زیرا پیش از هر محصول دیگری، مردم خواهان چای باکیفیت و سالم هستند.
مدیر عامل موسسه توسعه فناوری های نوین ایده پدید نیز در این بخش از رئیس اداره ترویج و جلب مشارکت سازمان چای کشور در این باره سوال کرد که در وضعیت کنونی صنعت چای، سازمان چای چه اقداماتی انجام داده است و اصولا چه اقدامی باید برای احیای صنعت چای کرد؟
سنجری در پاسخ به وی با بیان اینکه با وجود همه مشکلات، نمی توان صنعت چای کشور را مورد بی توجهی قرار داد زیرا اشتغالزایی آن مورد توجه است گفت: باید نقشه راه برای احیای این صنعت داشت.
وی ادامه داد: باید بتوانیم شرایط تولید را برای چایکاران و فعالان این حوزه مهیا کنیم.
رئیس اداره ترویج و جلب مشارکت سازمان چای کشور تاکید کرد: با یک نقشه حساب شده می توان صنعت را احیا کرد اما مطمئنا باید اجرای این طرح ها نیز با دقت مورد همت مسولان قرار گیرد.
سنجری تصریح کرد: باید اعتبار چای ایران را ارتقا داد و اصول تجاری سازی آن را یاد گرفت.
 
 
 

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
^